tisdag 16 augusti 2011

Fler detaljer från Digital Cameras HQ:s lista

Om ni missade inlägget här om dagen så måste jag passa på att delge er några av de saker som finns att läsa i Digital Cameras HQ:s lista över de tio viktigaste sakerna man bör veta om digitalkameror.


Förutom det att resolutionen är mindre viktig än man tror och zoomen är mer viktig än man tror. Resolutionen har helt enkelt med att göra hur stora bilder man vill få ut av ett foto. Om man aldrig har nytta av bilder större än A4, eller om allt man gör är att framkalla bilder i storlek A5, vad ska man då med en kamera med megapixel 12 till? Det räcker ju med 5 eller 6 megapixlar! Dessvärre finns det knappt sådana kameror längre.

Det finns också fler intressanta saker om digitalkameran i listan, och jag tänkte diskutera dessa i några dagar. Det som hamnar på tredje plats är påståendet att resefotografer alltid bör använda sig av kameror med AA-batterier. När man är i ett främmande land, särskilt i ett mindre utvecklat, så är det inte så lätt alla gånger att hitta ett uttag där man kan ladda kameran. Hela fotoresan kan bli förstörd!

Inga kommentarer: