söndag 28 februari 2010

Mars månad blir lugnare för fotobloggaren

Det är nu bara en dag kvar i februari, då bloggfrekvensen varit under all kritik. Det har inte lagts upp kameratester och guider som lovat, och den stora jämförelseveckan, med recensioner av kameror från de största skaparna, har fått skjutas upp.

Mars innehåller emellertid mindre övrigt arbete för mig och jag ska försöka hinna med allt det jag lovat nu!

fredag 26 februari 2010

Den mest romantiska av bilder

Hur mycket bildromantik hittar man inte i det här fotot? Befinner man sig i iskalla Sverige blir man ju fullkomligt salig över det gröna gräset, den nergående solen och den kärleksfulla parkbänken.

Man blir nostalgisk - den får fram minnena av en bättre värld. Använd den därför på ditt skrivbord, och njut av flera gånger om dagen!

tisdag 23 februari 2010

Landningsbanan som ville följa med

Ett photoshoppat foto kan se ut så här, med andra ord riktigt häftigt! Att lära sig använda till exempel Adobe Photoshop skapar en helt ny värld av visuella möjligheter. Bildredigering och effektskapande är något man inte kan undgå att älska.

Bakgrundsbilden som jag precis länkade till är ett riktigt foto på en landningsbana på en flygplats som någon bildredigerade lyft upp i luften, följande planets väg. Läckert!

söndag 21 februari 2010

Bakgrundsbild för den som gillar rymden

Rymdintresserade finns det många och för att få utlopp för sin "nördighet" måste man ju ha rymdskepp à la Start Trek på sin desktop-bild!

Nu är inte det här något foto så det relaterar inte tillräckligt mycket för att platsa på en blogg som listar de bästa digitalkamerorna. Tyckte emellertid det kunde vara roligt ändå. Förlåt mig om ni kan.

onsdag 17 februari 2010

Jag åker till USA med digitalkameran!

Nu i dagarna ska jag till Washington DC samt Cincinatti i det stora landet i väst - USA. Några av de bildmotiv jag kommer att stöta på då är bland annat Vita huset och Kongressen. Det ni!

Jag ska se om jag får upp några bra bilder på Barack Obama när vi har hälsat. Han är säkert en hyvens kille som gärna ställer upp på ett foto.

Bloggandet kan däremot ta lite skada av min frånvaro, men i mars sedan kommer guiderna och tipsen tillbaka igen!

måndag 15 februari 2010

Fly till din egna öde ö i bildernas värld

Det sägs att många blivit deprimerade och vissa också självmordsbenägna att att se på James Camerons nya succéfilm "Avatar", då den berättar om en plats så mycket vackrare, rikare och vänligare än vår söndriga jord. Lite på samma sätt känner man när man ser på den naturliga, oberörda stranden här.

Med en Canonkamera har någon förevigat en plats dit man bara längtar. Använder själv bilden som bakgrundsbild och den ger mig känslan att jorden trots allt inte är helt förstörd.

söndag 14 februari 2010

Bakgrundsbild för golfälskaren

När det är kallt och snöigt kan jag tänka mig att golfaren får en alldeles särskild känsla av en sådan här bild. Det gröna gräset lockar. Som icke-golfare känner man att man bara vill lägga sig raklång på det och njuta.

Det kommer troligtvis läggas upp ett antal fler tips på bra bakgrundsbilder till datorskrivbordet innan en annan temavecka inleds!

lördag 13 februari 2010

Att vara på väg, vid en grönskande äng.

Naturen är död, så är det. Vintern i Sverige drar skoningslöst över alla dess invånare, och det är just det som gör att man kan få en alldeles särskilt varm känsla av en så "simpel" bakgrundsbild som denna.

Man skulle så gärna vilja stå där. Kanske försöka ta ett liknande foto själv med sin systemkamera. Tills vidare får man dock nöja sig att ha bilden som skrivbordsbakgrund.

Tips till nomineringar för utmärkelsen bästa digitalkameran 2010? Kommentera vilket inlägg som helst!

fredag 12 februari 2010

Ett lejon i huggögonblicket

Fotografen som tog den här bilden är troligtvis mycket stolt över vad han åstadkommit. Djungelns konung är inte alldeles lätt att få en närbild på - inte ens på zoo.

För er som just tittat in på bloggen är det tema bakgrundsbilder den här veckan. Önskar du köptips och guider samt annat användbart som amatörfotograf vill jag hänvisa till arkivet som du hittar i sidomenyn.

torsdag 11 februari 2010

Få den exotiska känslan med magisk bakgrundsbild

Under den svenska vargavintern finns få trevligare saker än att titta på bilder från varmare breddgrader. Skulle det inte kännas trevligt att se en exotisk bild från Fiji varje gång du startade datorn?

En proffsfotograf har tagit och laddat upp det här fotot för att andra ska få en chans att njuta och ta del av det. Fler bilder från hans Nikon-kamera finns att beskåda och ladda ner och jag ämnar leta efter några fler godbitar ikväll.

onsdag 10 februari 2010

Testerna lämnar över till bakgrundsbilderna

De kommande dagarna kommer att ha ett specifikt tema: bakgrundsbilder (wallpaper-bilder) tagna med digitalkamera! Det har varit väldigt mycket hemsidetips och diverse kameratester och guider på sistone så jag tänkte att vi skulle bli lite visuella.

Om det är något jag finner väldigt viktigt så är det variation i livet, och många befinner sig väldigt många timmar framför sitt datorskrivbord. Bakgrundsbilden borde således ofta bytas ut. Dagens tips blir ett läckert foto på en val i action.

lördag 6 februari 2010

Adobe Photoshop - vilka bildfiler fungerar?

Någonting som är väldigt bra att veta om man arbetar mycket med att redigera bilder är vilka olika sorters filformat Adobe Photoshop accepterar och kan jobba med.

Detta går att kolla på Adobes hemsida, närmare bestämt här. Accepterandet och icke-accepterandet av bildfiler har inneburit några av mitt livs största irritationer, men det har främst hjälp Adobes filmredigieringsprogram - Adobe Premiere, som knappt tycks vilja samarbeta med några filer över huvud taget.

fredag 5 februari 2010

Vill du ha hjälp med fotograferandet?

Hittade just en trevlig sida som helt och hållet specialiserat sig på att erbjuda hjälp åt amatörfotografen som råkat i knipa - bildligt talat. Digicamhelp.com innehåller många bra tips och idéer hur man löser problem med fotomaskinen.

Sidan går bland annat in på djupet vad gäller kamerafunktioner, fotoredigering och tekniker. Du bör ta en titt, för jag garanterar att du kommer få ut väldigt mycket av det.

torsdag 4 februari 2010

Duktig engelsktalande blogg-recensent

När det gäller fotobloggar borde jag ju inte göra alltför mycket reklam åt alla håll, eftersom det är just en fotoblogg jag driver själv. Efter att ha sett bloggen digitalcameratracker.com kunde jag dock inte hejda mig.

Med sin vita bakgrund och stillsamma tema är det närmast förnämligt att gå in på denna hemsida för att leta efter bra digitalkameror att införskaffa. Gör så du med!

onsdag 3 februari 2010

Att göra rent sin kamera

Det är fullkomligt fascinerande så många otroligt smala hemsidor om fotografi man kan hitta om man letar lite grand. Ramlade just över en välutvecklat sida om hur man rengör sin digitalkamera!

cleaningdigitalcameras.com kan du gå in på djupet när det gäller kamerans uppbyggnad och på det sättet lära dig att göra helt rätt när kameran blivit smutsig - både inuti och utanpå. Detta är faktiskt nödvändigt om man får problem, förutsatt att man inte vill köpa en ny. Lägg sidan i bokmärken-listan, föreslår jag!

tisdag 2 februari 2010

Sidan för digitala batterier - ett bra hjälpmedel

Antalet hemsidor som tipsar om digitalkameror går inte att räkna. Antalet som sätter hela sitt fokus på kamerabatterier går att räkna, ty de är inte så många. Den bästa och mest framgångsrika av dessa sajter heter digitalcamerabattery.com.

Du hittar all nödvändig information om laddare och kablar på denna sida. Vilka batterier fungerar bäst om man ofta använder blixt? Vilka passar mig bäst? Ta reda på det genast, nu när du vet var du ska leta!

måndag 1 februari 2010

Ännu en strålande testsajt för kameror

Thedigitalcamera.org måste jag bara få tipsa om. En mycket stilren och användarvänlig fotosida där man lätt hittar bland olika produkter.

I sidomenyn kan man välja om man vill kika på kameror från Kodak, från Nikon, från Olympus, eller kanske undervattenskameror? Vad som än passar en bäst finns att studera och utvärdera på den här sidan. Väl värd ett besök, helt klart.