söndag 29 mars 2009

Bäst i test - pulsklocka till pappa

Moderna uppfinningar såsom digitalkameran går inte av för hackor. Min far fyllde år igår och i present av mig fick han sig en fin pulsklocka som han med glädje använt sig av idag. Eftersom jag gjort bra research i vanlig ordning så hade denna pulsklocka blivit bäst i test i åtminstone två tester, vilket jag brukar sträva efter när jag letar produkter.

Impulsköp när det gäller digitalkameror är det dummaste du kan göra. Kolla alltid upp recensioner i magasin, tidningar, eller på nätet!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag 26 mars 2009

Solens bilder gör tillvaron bättre

En klasskamrat till mig tog ca 100 bilder med sin digitalkamera ute i solen idag. Det var kallt, visserligen, men det är som om kameran vill komma upp ändå - ljuset är ju så vackert. Jag fick själv en rejäl dos inspiration genom att bara se på dem, snart åker min egen kamera fram.

Har ett planerat fotograf-uppdrag nästa onsdag, då sony får chansen att visa vad han går för igen. Ska bli kul!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag 23 mars 2009

Har återupptagit kontakter med MSN

MSN var det allt längesedan man använde. Det tog mig en stund att lista ut användarnamn med tillhörande lösenord för att ens ta mig in på mitt gamla konto. Väl där hittade jag min senast använda profilbild - ett sommarfoto från 2005.

Kameran använd var någon form av HP om jag inte minns fel. 4 megapixel, bilden tagen utan blixt. Mycket har hänt sedan dess, men ansiktet var fortfarande igenkännbart. Ack så ung och frisk man var på den tiden, innan man gått och fått ont i höfter och leder, längtar efter kaffe och lugna stunder, och så vidare, nu på gymnasiet...

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

lördag 21 mars 2009

Avbrott från fotandet - till snygga burkar.nu

Det är min plikt som kulturbloggare att då och då strunta i nischen och tipsa om lite annat. Ett länkskafferi som heter duga handlar det om idag. Jag fascineras av burkar.nu av framför allt en anledningen - sidan är så visuellt trevlig. Alltför få, mig själv inkluderad, jobbar tillräckligt med layouten på hemsidan/bloggen.

Sedan är det en utmärkt plats att hitta hjälp till det mesta, särskilt om man fortfarande går i skolan, som jag. Jag råder er att besöka burkarna och lyfta lite på locken (länk nedan)!



Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

tisdag 17 mars 2009

Visuella bevis för lab-rapport - mobilkameran fram

Mobiler utan kamera förekommer knappt längre, och man måste ju medge att de är alldeles förträffligt användbara. För att stimulera en betygs-höjning plockade min gode vän fram kameran idag och fotograferade resultatet från en kemi-labb, som han tänker använda i rapporten. Jag bad honom skicka den till mig då jag äger den enda nu levande mobiltelefonen utan kamera.

Kvaliteten når naturligtvis aldrig upp i digitalkamerans standard.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

söndag 15 mars 2009

Skrivbordsbakgrunder - ombyte förnöjer

Nya färgkombinationer utökar livet med ett antal år, det är jag säker på. Det finns tusentals snygga bakgrundsbilder att ha på skrivbordet, men ingen av dem duger en längre tid. Det krävs att man byter åtminstone en gång i månaden. Var gång du har en ny snygg bakgrund blir du lycklig när du startar datorn.

Själv brukar jag använda både bilder tagna med bra digitalkameror samt bilder skapade i Photoshop eller något annat bildredigerings-program. Landskapsbilder har en tendens att vara längst, och sommarbilder är särskilt bra, i synnerhet på vintern då de skapar längtan och hopp.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

torsdag 12 mars 2009

Brukade agera framför kameran - nu rapartist

Dagens intressanta inslag blir Joaquin Phoenix (känd från bland annat "Gladiator"). Den amerikanske aktören sadlade för en kort tid sedan om och valde att istället satsa på musiken. Såg nyss ett klipp då han skrattas ut på en spelning för sin rap.

Många av hans fans vägrar ta hans omvändning på allvar och flera tycker att han uppträder ofokuserat och gör rapen till åtlöje. Detta förnekar han själv.

Hm, om hans intentioner inte är att skämta med själva musikgenren kanske hans drastiska beslut inte var så smart. Å andra sidan visar ju det musikens styrka; att Phoenix är redo att lämna ett yrke som de flesta drömmer om att få ha, och som dessutom gör honom förmögen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

måndag 9 mars 2009

Bra färgskrivare för foto-utskrifter

För en liten tid sedan inhandlade min familj en ny färgskrivare, en ur HP D5460 Series. Denna gör foto-utskrifter i klass med de man går till Fuji-film och får framkallade för sig. Så även om det kanske inte är ekonomiskt smart (bläck kostar ju en del) så är det väldigt bra att ha en fin fotoskrivare ifall man vid enstaka tillfällen skulle behöva bra bilder snabbt (har hänt väldigt många gånger för mig).

Har man en bra digitalkamera med 6.0 megapixel eller mer ska det inte vara några problem att få till riktigt bra utskrifter även med något mindre bra skrivare. Laserskrivare är effektivt om man inte ämnar skriva ut bilder, annars är dessa inga höjdare i färgsammanhang.

Det var dagens skrivar-filosofi, välkommen åter!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

lördag 7 mars 2009

Raderandet av mönster - "Nifty" som bara den!

Vissa digitalkameror har en mycket intressant funktion. Denna är igenkännandet av ett mönster och raderandet av detta. Således om du ämnar ta ett kort av en babian som står bakom ett rutat stängsel på zoo kan du ställa in så att stängsel-mönstret raderas och ersätts av intill-liggande färger i samma ögonblick som fotot tas.

Sony DSC-W40, inhandlad för drygt 2000kr, har naturligtvis inte den funktionen, men jag har haft äran att få prova en Nikon-kamera som har den. På systemkameror är den ofta förekommande idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

tisdag 3 mars 2009

Med kamera-uppdateringar varje dag

Hittade en sida, visserligen på engelska, men utmärkt om man vill hålla sig uppdaterad i kamera-världen. Här hittar ni den. Första sidan innehåller flertalet nya kameror den 3 mars 2009, vilket ju faktiskt är idag (åtminstone var det det för tio minuter sedan).

Tonvis med kameratester finns på den sajten och denna lilla fotoblogg hamnar lite i skymundan. Du hittar även en hel del guider. Ta en titt!

måndag 2 mars 2009

Billiga digitalkameror bör inte vara alltför billiga

En bra billig digitalkamera trodde sig min kusin ha inhandlat förra våren. Tyvärr stämde bara ett av de två B:na. Mitt tips blir att alltid göra noggrann research med många recensioner och åsikter innan man bestämmer sig för en kamera.

Däremot behöver det att digitalkameran är billig betyda att den inte är något att ha! Min egen Sony DSC-W40 kostade inte särskilt mycket och den var bäst i test både här och där.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,