torsdag 31 januari 2008

Hur långt får man gå med en digitalkamera

Jag är absolut inte emot att samma digitalkamera är tillgänglig i olika färger, men det behöver väl inte gå till överdrift? När man ser sånt här blir man ju nästan ledsen. Är detta leksakskameror? En bra digitalkamera ska väl inte vara rosa eller orange?

Jag skulle inte kunna köpa än sån där snorgrön digital kamera om det så vore den bästa digitalkameran i världen, inte heller en skrikigt röd. Näe, jag håller mig till antingen svart eller silver; det är snyggast så.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

onsdag 30 januari 2008

Allt de bästa för de förnäma eller överambitiösa

Denna hemsida erbjuder en rad av de allra bästa av digitalkameror, någonting man kan ana genom att se bilderna på olika kameror på första sidan. Här finns extremt detaljerade tester för olika bra digitalkameror. Det finns dock en del budget kameror, billiga det vill säga, och många av dem är naturligtvis helt klart användbara de med.

Här är kameror uppdelade i kategorier som "kompakta" digitalkameror, digitalkameror med super-zoom och så vidare. Intressant läsning!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

tisdag 29 januari 2008

Bakgrundsbilder av riktigt bra digitalkamera fotografer

Jag arbetar med min skolas skolkatalog, vilken är något helt annat än den bedrövligt tråkiga man får nöja sig med på de flesta svenska skolor. Här får inte bara klassfoton plats, men också skolresor, aktiviteter, individuella bilder etc. När man skapar dessa sidor ser det riktigt läckert ut med en riktigt snygg digitalkamera-bild som bakgrund.

Caedes Backgrounds erbjuder en lång rad vackra fotografier från mycket bra digitalkameror, inte ens i närheten av billiga förstås. Här finns dessutom läckra abstrakta kreationer. Ta en titt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

måndag 28 januari 2008

Och för dig som ämnar köpa digitalkamera...

Ja, det börjar nästan bli lite tjatigt nu, men här är ytterligare en bra hemsida för dig som letar efter den bästa digitalkameran, billig som dyr, liten som stor, svart som rosa. Här står bra, billiga digitalkameror listade i en lång rad ("billiga" gäller inte alla dock).

Du kan se om din digital kamera någon gång varit bäst i test, vunnit några priser och så vidare. Här finns canon, kodak, fiji, nikon, olympus, panasonic, samsung, sony, pentax etc. Alla de kända märkena hittar du här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

lördag 26 januari 2008

Praktisk information om digitalkameror

Här finns en hel del förnämlig information för dig som äger den bästa digitalkameran men inte riktigt vet vad du ska göra med den. Här finns också information för hur du tar reda på vilken digitalkamera som passar bäst för dig. Inga test här, bara guider.

Här står vilken skrivare man ska välja om man planerar köpa en sådan för att skriva ut bilder. Här står vart du ska vända dig om din digital kamera har gått sönder, vilka batterier som passar bäst och så vidare.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

fredag 25 januari 2008

Arbeta med redan tagna bilder

Man måste inte ha den absolut bästa digitalkameran, man kan köpa en billig digitalkamera, och ändå få till de finaste av bilder. Vad man kan göra är att använda ett bildbehandlingsprogram.

Nu pratar inte jag om "paint", men jag rekommenderar verkligen Adobe Photoshop Elements. Elements har utvecklats till hyfsat enkelt att använda (med lite tålamod) och man kan göra det mesta med en bild. Klippa ut, ändra ljusstyrka och kontrast så att man får precis det man vill ha. Många går med filosofin att man det faktiskt inte är själva bildtagningsmomentet som är det viktigaste utan vad man gör med bilden sen.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

måndag 21 januari 2008

Digitalkameror bäst i test - 100 i topp

Kolla in den här topp 100 listan; en lista där varenda bra digitalkamera finns med. Du ser att listan uppdateras ofta, och för tillfället är den bästa digitalkameran Canon Eos Digital Rebel XTi. Vi ser också att Canon och Nikon dominerar i toppen.

Även om detta ska vara det allra bästa så går det säkerligen att hitta en billig digitalkamera på listan också, så lång som den är. Men dessa har testats grundligt som bäst i test, och det kanske är dags att göra en stor investering?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

lördag 19 januari 2008

Användbara digitala lektioner

1001 uses for a digital camera är en ypperlig sida med lektioner för dig som nybörjare eller mer avancerad vad gäller fotografi. Detta är fantastisk för dig som elev som läser de ämnen listade på denna hemsida.

Jag som fortfarande går i skolan fann detta väldigt användbart och det finns en hel del bra tips om vad man kan göra med sin digital kamera. Testet får bäst i test av mig helt enkelt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

fredag 18 januari 2008

Kodak - en jätte som växer

Ta en titt på kodaks officiella sida, och deras utbud av bra digitalkameror. Här kan man hitta den bästa digitalkameran, den näst bästa, och så vidare enligt kodak själva. Personligen har jag faktiskt flera bekanta med kodak kameror som verkar väldigt nöjda med sina inköp.

Här finns naturligtvis det vanliga urvalet av billiga digitalkameror, svindyra digitalkameror, speciella digitalkameror, och bra digitalkameror. Du hittar, väljer och avgör.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

onsdag 16 januari 2008

Bli digital - kamera tester så långt ögat kan nå

Jag skulle idag vilja presentera en guide full av tester för dig vars längtan efter den bästa digitalkameran har fått dig att se digitalt. Jag gillar strukturen på denna hemsida, där de mest populära kamerorna är listade överst.

Dessa är dock med största sannolikhet inga billiga digitalkameror, men sådana finns naturligtvis också att hitta. För det priset jag fick min digital kamera julen 2006 kan jag absolut få en mycket bättre för idag.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

måndag 14 januari 2008

Ta bilder var som helst och när som helst med bra digitalkamera

Detta är en utmärkt sida som dig som vill kunna ta bilder av allt. Här finns guider hur du ska använda din digital kamera under parader, nätter, vid fyrverkerier och vattenfall och så vidare. Till exempel borde jag själv ha läst guiden om fyrverkeri-fotografi innan jag försökte mig på konsten vid tolvslaget för två veckor sedan.

Naturligtvis är min kamera säkert inte den bästa digitalkameran för just detta, men jag hade säkert kunnat göra bättre ifrån mig trots att jag har en billig variant.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

söndag 13 januari 2008

Digitalkameror med olika stilar

Jaa, ta en titt på denna bild. En digital kamera, japp det är faktiskt en sådan, även om det kan vara svårt att tro. Ibland undrar man hur tillverkaren har tänkt. Vad tror ni?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Mer eleganta sidor med digitalkameror

Här har vi en excellent sida för dig som bara måste köpa en digitalkamera. Du kan sortera fint efter priser, tillverkare, megapixlar, typ, zoom, screen-storlek, så det är en hel del.

Du lär utan tvekan kunna hitta den bästa digitalkameran för dig med lite envishet. Billig som dyr, liten som stor, sony som kodak. Ha en fortsatt trevlig dag!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

torsdag 10 januari 2008

Med fokus på digitalkamera

Här har vi en bra hemsida för att hitta billiga digitalkameror, och andra också för den delen. Allting är uppdelat snyggt och prydligt och går du upp i vänstra hörnet kan du välja att kolla in produkter från bland annat canon, kodak, och nikon.

Här, igen, finns mycket att förundras över. Men du kan säkert med lite envishet hitta den bästa digitalkameran för dig. Du kan välja att ranka kamerorna efter bäst i test, vilket ju alltid är användbart.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

onsdag 9 januari 2008

Fula digitalkameror existerar de också

Om någon av dessa digitalkameror någonsin blivit bäst i test, blivit utsedd till den bästa digitalkameran så heter jag Kurt-Bengt-Lennart Fjukehak... Maken till fulare digitalkameror har man väl sällan skådat och en sådan skulle man ju knappt vilja bära med sig hur bra bilder den än tog, eller vad säger ni?

Nu är ju dessa kameror alla billiga digitalkameror, men det hjälper ju inte något vidare värst. Urk.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

tisdag 8 januari 2008

Använd din digitalkamera rätt - en kurs i teknik

Här hittar du några finfina tips på hur du använder din digitalkamera rätt, vilket ju är oändligt användbart om du känner dig lite osäker där och finner dina bilder aningen klasslösa. På denna hemsida finns hjälp för dig som misslyckad fotograf.

På samma sida kan man dessutom, som vanligt, läsa test efter test, om man samtidigt inte har någon kamera och är sugen på en. Här finns förmodligen den bästa digitalkameran för dig.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

måndag 7 januari 2008

Betala billigare för samma digitalkamera

Här har vi en sida som har specialiserat sig på att hitta de bästa (lågaste) priserna på olika billiga digitalkameror (en del dyrare också). Digitalkamerorna är upprade vackert med täta uppdateringar.

Denna hemsidan kompletterar ens arbete när man har hittat en digitalkamera man gillar, "den bästa digitalkameran", så man kan se hur billigt man kan få den, och i så fall hur man ska bära sig åt. Mycket smidigt!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

söndag 6 januari 2008

Koreanska samsung bara växer i digitalkamera branschen

Japaner är kända för sin fingerfärdighet; men koreanerna är inte dåliga de heller. Läs om Samsung här på den officiella digitalkamera siten. Här hittar du billiga digitalkameror, topclass, och allt det senaste som kommit ut på marknaden.

Här visas en mängd tester, bland annat test av de färskaste kamerorna. Att finna en digitalkamera bäst i test, och som dessutom passar dig lär inte bli svårt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Ojojoj, så många digitalkameror det finns

Kolla in den här listan på test på digitalkameror. Den tycks aldrig ta slut! Här finns billiga digitalkameror, exklusiva digitalkameror, här finns de flesta digitalkameror!

Bäst i test digitalkameror finns med säkerhet med bland de listade. Alla kameror har sin egen kategori vilket gör det lättare att hitta just den som passar en själv. Underbart!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

lördag 5 januari 2008

Tipsen på bra digitalkamera tar aldrig slut

Här har vi en ljuvligt fin köpguide för dig som går med digitalkamera drömmar. Här finns en fin tabell som jag hittills aldrig stött på. Här sorteras olika kameror efter användarvänlighet; dåligt formulerat, men vad jag menar är att t.ex. under "beginner" står ett visst antal kameror, och så vidare.

Mycket bra för alla, och många kategorier finns representerade. Finn alla digitalkameror bäst i test här, i din kategori!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,