lördag 24 november 2007

Billig och bra - dyrare och bäst - digitalkamera test

Snubblade just över ett intressant test på consumersearch.com. Här är olika åsikter om digitalkameror samlade; den bästa billiga digitalkameran, det vill säga som kan fås under $100. Den bästa kameran för inomhusbilder med lägre ljusintensitet, den bästa digitalkameran för scen-fotografering. Kort och gott, den bästa digitalkameran i en rad olika kategorier.

Här finns även digitalkamera number one; den bästa om man lägger ihop kategorierna. Tänk på att det allra bästa sättet att välja en bra digitalkamera som passar dig är att först hitta ett antal med de rätta egenskaperna, och därefter jämföra åsikter, ju fler desto bättre!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

lördag 17 november 2007

Nikon d40 - underbar skärpa för hyfsat pris

Under min tid som skolfotograf har jag fått använda Nikon d40 en hel del. En lite mer avancerad digitalkamera om man har gått ur nybörjarstadiet. Nikon d40 har endast 6 megapixlar, vilket kan tänkas lite för en kamera som trots allt kostar runt 4000kr, men med tanke på vad den har att erbjuda i övrigt, kan det nog vara värt det.

Nikon d40 har en fantastisk förmåga att fokusera skärpan där man vill ha den. Omgivningen blir oftast helt suddig, vilket gör det extra effektfullt. Det är en mycket bra digitalkamera för fotografering vid sportevenemang och man kan få riktigt snygga action shots. När denna kamera inhandlades av en lärare där jag för tillfället studerar, kostade den ungefär 600 euro. Den siffran har nu sjunkit, men inte kvaliten på kameran!

Jag vill inte säga att nikon d40 är en billig digitalkamera, men helt klart prisvärd. Vad den kan göra under en fotbollsmatch är ljuvligt för varenda fotograf. Utan blixt kan den ta tre bilder per sekund, vilket man nästan kan göra till en film, om man spelar upp dem tätt efter varandra. Särskilt effektivt blev det för mig när jag fotograferade en målsekvens under en fotbollsmatch förra veckan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

söndag 11 november 2007

Dregla och dröm om digitalkamera

Pentax K10D får mig som fotograf att önska att jag var rik. Denna digitalkamera är för de flesta en dröm blott, men det är ändå värt att kolla in dess egenskaper. Med 10,2 megapixlar, allt vad olika kategorier av ljuskänslighet heter, och resten som jag överlåter er att dregla över gör denna digitalkamera till en sann revolution inom digitalfotografi.

Detta är en inte en billig digitalkamera, men en mycket bra digitalkamera. Är fotografering din passion och du har gott om pengar, köp den och gläns med den. Har för övrigt haft en lärare som ägde just den där digitalkameran, och om mina bilder är bra, så är hans bilder fabulösa. Han är dessutom ingen fotograf och trots det kan han knappt ta en dålig bild.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,