söndag 28 oktober 2007

Digitalkamerans utveckling

Jag finner det ganska intressant att läsa om hur en så smidig och bra pryl som digitalkameran kom till världen. I wikipedias genomgång av digitalkamerans historia står det bland annat att digitalkamerans rötter letar sig ända bak till tidigt 70-tal.

Efter det har utvecklingen gått fort, idag finns säkert tusentals mer eller mindre etablerade tillverkare av digitalkameror. Nikon, sony, canon, olympus, samsung, casio och hp, bara för att nämna några av de allra största.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

fredag 19 oktober 2007

Sony DSC-W40 - mycket bra billig digitalkamera

Tycker det skulle passa bra att inleda testsektionen på digitalkamera med min egna, fantastiskt prisvärda kamera:

Egenskaper: Sony DSC-W40 är en liten, svart kamera med snygg design och Carl Zeiss-objektiv. Den har 6,0 megapixlar och möjligheten att ställa in hög ISO-känslighet för skarpare bilder i låg belysning eller vid rörelse. 3x optisk zoom, 2-tums LCD-skärm.

Omdöme: Har nu använt denna billiga digitalkamera i drygt 10 månader, jag är mycket nöjd. Det är ju som sagt en Sony digitalkamera, Sony, som vanligtvis skapar väldigt bra batterier. Jag överdriver inte när jag säger att du förmodligen kan ha kameran på och aktivt ta bilder i säkert 3 timmar innan batteriet börjar ta slut. Bilderna får alltid mycket bra skärpa, även bilder tagna i sportsammanhang. Filmfunktionen är dessutom klart duglig och rolig att mixtra med. Det bästa med kameran är dock dess snabbhet. Det tar inte mer än en sekund att starta den, vilket gör att man ofta hinner ta en bild i kritiska situationer. Inte större än att man kan ha den i fickan hela tiden, det har för övrigt redan blivit över 6000 bilder för min del.

Pris: Sony DSC-W40 har idag ett lägsta pris på mindre än 1800 kronor, det är larvigt lite för en sådan digital kamera. Du får extremt mycket kamera för pengarna.


Det var mitt första digitalkamera test på sidan, fler är att vänta. Bild på Sony DSC-W40

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,